Jucarii exterior copii

Joaca afara este benefica pentru copii

Pierderea kilogramelor in exces

Copiii au rate metabolice mai rapide, ceea ce inseamna ca diversele jucarii de exterior pentru copii  – precum toboganele, casutele sau leaganele - pot ajuta copiii sa piarda greutatea nedorita mai repede. Cateva ore de joc pe zi in aer liber pot ajuta copiii sa piarda grasimea acumulata, in timp ce se construieste masa musculara si se intaresc oasele. Exercitiile de alpinism in special vor contribui la dezvoltarea rezistentei partii superioare, dar si inferioare a corpului la fel de bine, deoarece copiii se vor folosi de ambele lor picioare si brate pentru a se ridica.

Sanatate cardiovasculara

Pentru orice copil este important sa se creeze obiceiuri sanatoase devreme in viata, deoarece obiceiurile din copilarie se continua si tind sa se pastreze pe tot parcursul vietii lor. Copiii care se joaca in aer liber de multe ori - in loc sa se uite la televizor sau sa se joace jocuri video - sunt mult mai probabil sa ramana in forma ca si adulti. Ei vor avea mai multa energie si rezistenta, precum si o sanatate cardiovasculara buna care ii va ajuta sa exceleze la sport si alte activitati fizice. Motivul pentru care jucariile de gradina pentru copii ofera o astfel de formare cardiovasculara este acela ca e nevoie de urcat, alergat, in general sunt solicitati toti muschii, ceea ce pune inima la treaba. Studiile arata de exemplu ca alpinismul necesita mai multa energie decat mersul pe jos, ceea ce face ca inima sa pompeze mai repede pentru a reface alimentarea cu oxigen a organismului.

Aer curat

Jucariile de exterior pentru copii ofera si alte beneficii fizice, care nu sunt legate in mod direct de exercitii. Pur si simplu fiind afara poate fi ceva benefic pentru sanatatea unei persoane. Urmatoarele cateva beneficii sunt adevarate cu privire la orice activitate in aer liber:

Vitamina D

Cum pot oamenii obtine vitamina D? Aceasta este prezenta in multe produse lactate, dar oamenii pot sintetiza de asemenea cu ‚Äč‚Äčajutorul luminii solare. Copiii care se joaca in aer liber, in lumina soarelui, vor avea niveluri mai sanatoase de vitamina D, ajutand la prevenirea diferitelor tipuri de cancer, scleroza multipla si rahitism.

Sistem imunitar imbunatatit

Cele mai multe tipuri de bacterii nu sunt daunatoare pentru oameni si ele pot chiar ajuta la stimularea sistemului imunitar al unei persoane. Unele studii au aratat ca expunerea regulata la noroi, murdarie, si alte substante ce par scarboase in timpul copilariei pot avea, de fapt, un efect benefic profund asupra sistemului imunitar pentru toata viata.

Asadar, jucariile de gradina pentru copii sunt o investitie excelenta, nu doar cu beneficii de moment, ci cu avantaje pentru intreaga viata.