Tobogan - alegerea ideala pentru o curte plina de voiosie

Tobogan - alegerea ideala pentru o curte plina de voiosie

Sorteaza dupa:
Arata:

Copiii se bucura cand se joaca in aer liber, in lumina soarelui. In loc de sa-si conduca copiii in parc, parintii pot economisi timp si bani prin construirea unui centru de joaca in curtea din spatele casei. Componenta centrala a oricarui loc de joaca este un tobogan copii , acesta fiind de obicei conectat la alte echipamente, cum ar fi un loc de joaca cu scari, bare de catarat si seturi de leagane sau un topogan fiecare oferind un alt tip de exercitiu pentru copii.

Cateva motive sa cumparati un topogan pentru copii

Jucariile pentru aer liber ofera multe beneficii, dintre care distractia si o experienta sanatoasa pentru stimularea copiilor. Beneficiile fizice aduse de urcatul pe topogane sunt considerabile, dar unii parinti vor dori sa stie ca copiii lor se joaca intr-o locatie sigura. Altii insa vor aprecia si faptul ca aceste adevarate sali de sport in aer liber vor atrage si alti copii in jurul casei.

Exercitii fizice

Aparate precum tobogane pun corpul la treaba, solicitand o multime de muschi. Copiii trebuie sa urce la partea de sus a aparatului, iar apoi se lase gravitatia sa-i traga inapoi in jos, inainte de a repeta procesul. Pe masura ce aluneca in jos, ei experimenteaza o senzatie placuta de imponderabilitate.

Parintii vor stii exact unde sunt copiii lor

Parintii intotdeauna isi vor face griji cu privire la cazul in care copiii lor sunt plecati, iar multi oameni nu au timpul liber necesar pentru a-I duce pe micuti in parc in mod regulat. Un loc de joaca la domiciliu elimina aceasta preocupare, pentru ca acum parintii trebuie doar sa se uite pe fereastra pentru a se asigura ca toata lumea este inca acolo, si ca totul e in regula. Totodata este asigurat un acces rapid la consumabilele medicale obisnuite din orice gospodarie - cum ar fi bandaje si dezinfectant in eventualitatea unor mici julituri sau taieturi.

Jucariile vor atrage alti participanti

Un tobogan copii este o piesa distractiva in orice loc de joaca, si sa ai asa ceva in curte lucru e ceva de invidiat pentru fiecare copil din cartier. Multi micuti vor cere sa vina in mod regulat, si toti copiii din cartier vor deveni prieteni in timp ce se joaca aici. Astfel se promoveaza un sentiment de comunitate, fiind o oportunitate pentru vecini de a socializa sanatos.

Dezvoltarea abilitatilor motorii prin joaca

Cercetarile indica faptul ca unii copii cu abilitati motorii slab dezvoltate in jurul varstei de 5 ani au sanse scazute sa dezvolte abilitati motorii eficiente. Joaca in aer liber pare a fi un mediu important pentru incurajarea acestor abilitati. Locurile de joaca ofera copiilor mai mici o baza pentru abilitati motorii simple si antrenament fizic, precum si un mediu pentru a promova aceste abilitati. Prescolarii vor fi de exemplu foarte motivati sa isi perfectioneze abilitatile motorii cu ajutorul unor jucarii mai solicitante cum este un tobogan.

Terenurile de joaca ofera un spatiu critic pentru copii unde li se acorda oportunitati pentru a face miscare, si unde sunt incurajati sa avanseze in urmatoarea etapa de dezvoltare. Lipsa aptitudinilor fizice in randul copiilor reprezinta un pericol pentru sanatatea lor ca adulti, iar echipamentele de joaca sunt o cale de a promova activitatea fizica a copiilor.

Joaca in aer liber poate oferi diferite oportunitati pentru a stimula dezvoltarea fizica corespunzatoare varstei: panourile promoveaza indemanarea si coordonarea; podurile si rampele promoveaza abilitatile loco-motorii; topogane, balansoarele si seturile de leagane promoveaza echilibrul si coordonarea. In functie de stadiul de dezvoltare al copilului, aceste jucarii ajuta copilul sa codeze si sa decodeze miscarea, dezvolta reflexele si controlul miscarilor (sa ajunga, sa apuce, sa elibereze), precum si il ajuta sa progreseze de la etapele elementare la stagiul de miscari perfect controlate (alergatul, topait, balans static si dinamic, miscare axiala).

Dezvoltarea limbajului, inteligentei si aptitudinilor sociale

Joaca este principalul vehicul pentru dezvoltarea imaginatiei, inteligentei si limbii. Locul de joaca mareste timpul de joc petrecut cu prietenii, iar interactiunea cu acestia permite copiilor sa-si exprime ideile si sentimentele, si sa-si dezvolte abilitati orale.

Joaca in grup promoveaza abilitati sociale deoarece ofera copiilor locuri unde se pot aduna si comunica. Aici, ei invata regulile sociale si culturale, si experimenteaza diferite emotii, si exploreaza sistemul social de simboluri.

De asemenea, prin incercari si erori fizice si mentale, prin interactiunea cu mediul si colegii lor, copii deprind capacitatea de a discrimina intre informatiile relevante si irelevante. Din pacate, un deficit de joaca in aer liber poate avea rezultate negative pe termen lung.

Un exemplu al modului in care jocul liber pe terenurile de joaca ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale, poate fi vazut in crearea spontana a "jocurilor." Fie ca este vorba de un joc de-a prinselea, un joc in casute pentru micuti sau un joc de domeniul fantasticului, ce transforma un tobogan intr-un castel, unde copiii isi atribuie roluri specifice (gardian, rege, regina, etc.), este necesara o interactiune intre ei pentru a stabili "regulile jocului" - si asa incepe joaca.

Copiii invata sa negocieze, sa faca un compromis, sa lucreze impreuna, si de asemenea sa se controleze si sa isi tolereze frustrarile intr-un cadru social, deoarece fara respectarea "regulilor" inventate, copilul nu mai poate continua sa se joace cu restul grupului.

Asadar, merita sa investiti in aceste produse grozave fara a face rabat la calitate!