Jucarii exterior copii

Jucarii exterior copii

Tobogan - Leagan - Tiroliana

Totul intr-un singur loc

Subcategorii

Jocurile in aer liber sunt modul perfect pentru ca micutii dumneavoastra sa invete despre lumea din jurul lor si cum sa comunice cu ceilalti. Jucariile de exterior - tobogan, leagan, blansoar  - pot fi potrivite pentru sarituri, catarat sau leganat, dar de fapt e vorba de mult mai mult. De exemplu, locul de joaca poate stimula imaginatia, abilitatile motrice si abilitatile de rezolvare a problemelor, dezvoltarea limbajului, ajuta in depasirea provocarilor fizice si mentale, etc. Deci, de ce sa nu incurajati dezvoltarea fizica si mentala a copiilor dumneavoastra cu echipamente de joaca in aer liber: distractie, colorit, durabilitate si multa multa distractie, in conditii de siguranta? Iata unele dintre cele mai importante beneficii care pot fi obtinute de la locurile de joaca in aer liber:

Beneficii fizice

Pierderea kilogramelor in exces

Copiii au rate metabolice mai rapide, ceea ce inseamna ca diversele jucarii de gradina sau curte – precum balansoarele, leaganele, toboganele sau casutele - pot ajuta copiii sa piarda greutatea in exces mult mai repede. Cateva ore de joc pe zi in aer liber pot ajuta copiii sa piarda grasimea acumulata, in timp ce se construieste masa musculara si se intaresc oasele. Exercitiile de alpinism in special vor contribui la dezvoltarea rezistentei partii superioare, dar si inferioare a corpului la fel de bine, deoarece copiii se vor folosi atat de picioare cat si de brate pentru a se ridica.

Sanatate cardiovasculara

Pentru orice copil este important sa se creeze obiceiuri sanatoase devreme in viata, deoarece obiceiurile din copilarie continua si tind sa se pastreze pe tot parcursul vietii lor. Copiii care se joaca in aer liber de multe ori - in loc sa se uite la televizor sau sa se joace jocuri video - sunt mult mai probabil sa ramana in forma ca si adulti. Ei vor avea mai multa energie si rezistenta, precum si o sanatate cardiovasculara buna, care ii va ajuta sa exceleze la sport si alte activitati fizice. Motivul pentru care jucariile acestea ofera o astfel de formare cardiovasculara este acela ca e aici e nevoie de urcat, alergat, si in general sunt solicitati toti muschii, ceea ce pune inima la treaba. Studiile arata, de exemplu, ca alpinismul necesita mai multa energie decat mersul pe jos, ceea ce face ca inima sa pompeze mai repede pentru a reface alimentarea cu oxigen a organismului.

Aer curat

Jucariile pentru exterior ofera si alte beneficii fizice, care nu sunt legate in mod direct de exercitii. Pur si simplu statul in aer curat poate fi ceva benefic pentru sanatatea unei persoane. Urmatoarele beneficii sunt valabile indifferent de tipul de activitate in aer liber:

Completarea ncesarului de vitamina D

Cum pot oamenii sa obtina vitamina D? Aceasta este prezenta in multe produse lactate, dar oamenii o pot sintetiza de asemenea cu ajutorul luminii solare. Copiii care se joaca in aer liber, in lumina soarelui, vor avea niveluri mai sanatoase de vitamina D, ajutand la prevenirea diferitelor tipuri de cancer, scleroza multipla si rahitism.

Sistem imunitar imbunatatit

Cele mai multe tipuri de bacterii nu sunt daunatoare pentru oameni, si ele pot chiar ajuta la stimularea sistemului imunitar al unei persoane. Unele studii au aratat ca expunerea regulata la noroi, murdarie, si alte substante ce par scarboase in timpul copilariei pot avea, de fapt, un efect benefic profund asupra sistemului imunitar - pentru toata viata.

Beneficii psihice

Imbunatatirea competentelor lingvistice si sociale

Activitatile in aer liber incurajeaza copiii sa creeze scenarii si sa spuna multe povesti pline de imaginatie. Luand in considerare faptul ca aproape toti copiii povestesc experientele lor de joc, ei invata si isi antreneaza mintea in a transforma ideile in cuvinte. Ei se repeta de obicei, si spun cuvinte sau idei auzite la scoala sau acasa, chiar daca ei nu le cunosc semnificatia. Cu toate acestea, repetitia ajuta copiii in a vizualiza ceea ce spun, lucru ce ajuta la construirea vocabularului. In acest fel, ei invata in mod indirect regulile gramaticale si astfel, abilitatile lor lingvistice se imbunatatesc - iar copiii pot inventa scenarii mai interesante cu prietenii lor. Ori de cate ori se joaca impreuna cu un prieten real sau imaginar, jucariile incurajeaza micutii sa socializeze cu alti micuti. In acest fel, invata despre compasiune, intelegere si empatie. Copiii timizi incep sa practice interactiunea sociala si isi incep activitatea de invatare despre comunicare prin modelare.

Auto-control si abilitati de rezolvare a problemelor

De obicei, copiii mici au un autocontrol redus, iar jucariile ii ajuta sa invete sa se joace intre anumite limite. Multe studii au aratat ca micutii isi controleaza impulsurile mai bine atunci cand sunt implicati intr-un anumit tip de activitate. Asadar, trebuie sa va incurajati copiii sa se joace afara mai des, in scopul de a le imbunatati autocontrolul. Un alt mare lucru pe care ei il pot invata jucandu-se cu prietenii lor in aer liber este sa fie creativi si sa gaseasca solutii. Prin rezolvarea diverselor probleme, copiii vor deveni capabili sa gaseasca solutii creative la probleme din viata reala de mai tarziu.

Posibilitatea de a crea relatii

Joaca in aer liber poate ajuta foarte mult la dezvoltarea abilitatilor sociale si motorii ale copiilor. Prin participarea la aceste jocuri ca parinte, puteti ajuta la imbunatatirea abilitatilor lor, chiar mai mult decat daca nu ati interveni. Joaca impreuna cu copiii dumneavoastra poate fi o experienta grozava, dar si o mare oportunitate pentru crearea de legaturi personale - prin distractie, ras si momente placute.

Asadar, jucariile pentru curte sau gradina sunt o investitie excelenta, nu doar cu beneficii de moment, ci cu avantaje pentru intreaga viata. In magazinul online Trambulinesparta.ro puteti gasi astfel de produse de calitate superioara si la preturi mici (ieftine), va invitam sa rasfoiti catalogul si sa comandati ceea ce vi se potriveste cel mai bine.