Aducerea spatiului curtilor rezidentiale la acelasi nivel al confortului pe care l-ati creat in interiorul locuintelor este cel mai cautat aspect pe care proprietarii il urmaresc. Este de dorit si realizat ca suprafata curtii casei sa fie amenajata cu cel putin o zona de relaxare si eventual servire a mesei impreuna cu familia, dar si cu un spatiu de joaca pentru copii si, de ce nu, pentru distractia adultilor.

Cea mai buna varianta pentru familiile care au copii este dotarea spatiului destinat distratiei cu o piscina copii care isi va arata potentialul sezoane la rand si va capta atentia si joaca copiilor atat de iubitori de apa. Ce poate fi mai placut decat sa-ti vezi copii si pe prietenii acestora amuzandu-se intr-o piscina de curte, in timp ce tu ca parinte poti sa stai la soare pe un sezlong sau pe o saltea gonflabila.

Daca ideea iti este pe plac nu rata oferta pentru piscina de vanzare care inlude atat de multe modele pentru piscina copii, dar si restul de variante de piscine supraterane cum sunt cele de dimensiuni mari de tipul piscina cadru metalic. Fiecare dintre aceste modele detin caracteristici dimensionale diferite si ca atare si piscine preturi vor fi in functie de acestea. Gasirea celei mai bune variante pentru piscina copii din toata oferta de piscina de vanzare trebuie sa se bazeze pe doua criterii pe care le vei considera foarte importante.

Primul, se refera la varsta celor care vor beneficia de joaca in piscina gradina pe care esti pe cale sa o alegi. Atat timp cat vorbim despre copii, siguranta lor in mediul acvatic este extrem de importanta si nu trebuie sa te bazezi pe ideea ca vor sta intr-o simpla piscina copii. In functie de varsta copiilor si inaltimea acestora, comparate cu nivelul la care se va ridica apa in oricare piscina gonflabila, vei alege in asa fel incat apa sa nu le depaseasca nivelul mijlocului atunci cand stau in picioare.

In orice caz atunci cand este vorba despre copii mai mici de 3 ani, acestia vor fi in mod cert supravegheati de catre un adult de fiecare data cand intra in piscina copii si cu atat mai mult daca sunt prinsi in joaca celorlalti si in curte este instalata o piscina cadru metalic care este dotata cu un tobogan gonflabil.

Al doilea criteriu se refera la spatiul pe care il vei “rupe” din suprafata de curte disponibila pentru a monta noua voastra piscina de curte. Inainte de orice, zona de montare trebuie sa fie perfect plana si atat cat este posibil cat mai curata si neteda. Orice imperfectiune, fie ea datorata si resturilor vegetale ascunse prin gazon ar putea conduce la inteparea sau zgarierea talpii piscinei si ulterior la taierea materialului.

Un criteriu secundar, insa care este important atunci cand spatiul destinat montarii are o anumita forma, este cel legat de forma ce o pot avea aceste piscine gradina. De regula in gama de piscina copii sunt prezente piscine rotounde, iar in gama celor destinate adolescentilor si adultilor veti putea alege o piscina dreptunghiulara.

Cu aceste criterii indeplinite iti ramane sarcina de a privi si citi cu atentie toate detaliile din descrierile pentru piscine de vanzare existente in stocul magazinului si pe baza lor si a listei de piscine preturi sa decizi.

In legatura cu nivelul calitatii pentru toate modelele de piscina de curte, acesta este ridicat la o cota care respecta toate prevederile de siguranta in utilizare precizate in UE, de altfel fiecare pret piscina reflecta in totalitate raportul calitate-cost.

In timpul utilizari pe toata durata sezonului estival vei avea grija ca starea de curatenie in piscine copii sa fie perfecta, lucru care se va intampla in mod egal si pentru celelalte tipuri de piscine supraterante. Este de dorit ca o data pe zi luciul apei din piscina gonflabila sa fie curatat cu ustensile dedicate pentru aceasta operatiune. La fel vei proceda pentru curatare si cu fiecare accesoriu pe care l-ai alaturat acestor piscine gradina - tobogan gonflabil, saltea gonflabila, chiar daca in aparenta toate acestea sunt in contact cu apa si par a fi curate.

In functie de cat de mult este utilizata o piscina copii sau o piscina cadru metalic vei proceda la inlocuirea apei prin respectarea indicatiilor de golire, curatare si reumplere asa cum sunt ele prevazute de catre producatorul de piscina copii. Mentinand si intretinand curatenia acestor produse le veti avea in folosinta ani la rand si fiecare sezon calduros va fi mult mai usor de trecut, asta ca sa nu mai spunem despre distractia ce va fi mereu prezenta.