Accesorii / intretinere piscina

Accesorii / intretinere piscina

Sorteaza dupa:
Arata:

Bucuria utilizarii de piscine supraterane trebuie sa fie mentinuta la cea mai buna cota, iar acest lucru il veti obtine doar prin aplicarea unor masuri de intretinere corecte, cu accesorii intretinere piscina de cea mai buna calitate si totul realizat in timp util.

Pentru toti posesorii de piscine gonflabile sau piscine cadru metalic cel mai comun accesoriu pe care merita sa-l utilizati este o pompa piscina. Produsul este destinat atat pentru umflarea piscinelor gonflabile, precum si a altor accesorii utilizabile in legatura cu distractia in piscina, insa o pompa piscina poate fi si cea care va ajuta la curatarea apei din piscina si va contine un filtru special.

Cea mai comuna si totodata foarte simplu de utilizat pompa piscina este cea de picior. Burduful acesteia se apasa cu usurinta, in timp ce debitul de aer pe care il trimite spre camera de aer a piscinei este suficient de consistent pentru ca umflarea sa se realizeze intr-un timp scurt.  Cu acceasi pompa piscina se vor putea umfla si saltele gonflabile, sau tobogane gonflabile pe care copii le adora in joaca lor in piscine copii.

In legatura cu evacuarea apei din piscina, cea mai simpla metoda este utilizarea de pompa piscina specializata pentru aceasta procedura. O astfel de pompa pisicina poate goli o picina intr-un ritm de circa 130 de litri pe minut, consumul de energie fiind de circa 300W, lucru care este cel putin rezonabil in comparatie cu avantajul pe care il primiti.

In mod curent pe langa atat de utila pompa piscina, pentru pastrarea curateniei apei si in special pentru momentele in care nu utilizati oricare dintre piscine gradina aveti in curte, o prelata piscina salveaza mult timp si resurse financiare consumate pentru curatarea luciului apei. Daca sunteti prevazatori si urmariti buletinele meteo, aceasta prelata piscina o veti putea intinde chiar si cu cateva zeci de minute inainte inceperii unei furtuni de vara care aduce cu ea atat de mult praf,  resturi vegetale sau de alt tip si le depune inevitabil si pe luciul apei din piscina.

Mai mult decat atat, insa cel putin la fel de important este aportul pe care il ofera oricare prelata piscina in legatura cu fenomenul de evaporare al apei care apare drept consecinta a radiatiei solare directe. Acest fenomen nu doar ca micsoreaza cantitatea de apa din piscina de gradina, insa simultan cu evaporarea se vor pierde inclusiv substantele din tratamentele de curatate pe care tocmai le-ati aplicat in apa din piscina. Ca atare nu ezitati sa folositi cat mai des o prelata piscina chiar si pentru jumatate de zi cand aveti alte treburi de realizat acasa sau la serviciu si piscina nu este folosita.

Daca accesoriile prezentate anterior tin in mod special de punerea in functiune si intretinerea curenta pentru piscine gonflabile sau piscine cadru metalic, urmatorul produs tine de confortul maxim pe care il pretindeti atunci cand utilizati piscina de gradina.

Este vorba despre dispozitivul incalzitor piscina. Avand in vedere ca vorbim despre un produs care nu consuma energie conventionala si care isi bazeaza generarea beneficiilor pe preluarea caldurii solare si transmiterea ei direct in apa din piscina, nu puteti decat sa va bucurati.

Un astfel de incalzitor piscina poate fi lasat de cu seara pe suprafata apei din piscina, iar la ora pranzului, sau dupa amiaza, deja apa din piscina este perfect incalzita si confortabila pentru scaldat. In functie de suprafata luciului de apa din piscine supraterane, se pot utiliza simultan unul, doua sau chiar trei astfel de incalzitor piscina, lucru recomandat pentru uniformizarea rapida a temperaturii apei.

Indiferent ca piscina este utilizata de adulti si cu atat mai mult daca este vorba si despre copii, pentru oricare piscina aveti in curte nu uitati sa folositi conform indicatiilor producatorului si substante piscina dedicate si adaptate corespunzator cu capacitatea de apa de care dispuneti.

In situatia in care chiar si dupa utilizarea de substante piscina dedicate ar putea sa apara urme de murdarie extrem de fine in suspensie in apa care nu au fost retinute de filtrul clasic cu nisip este indicat sa folositi produsul Floculant lichid pentru piscina pe care il veti pune in filtrul cu nisip in dozaj asa cum este recomandat de producator.

Toate acccesoriile prezentate, de la simpla pompa piscina la prelata piscina si incalzitor piscina, precum si celelalte care asigura curatenia in piscina, este de dorit sa le utilizati periodic si exact la intervalele de timp indicate de producatorii lor. Acestea reprezinta cele mai bune metode pentru a mentine curatenia si siguranta utilizarii apei in toate tipurile de piscina gradina.